CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Българите не се уплашиха от атентатите в Турция

Пълним по 150 седалки в самолета до южната ни съседка всяка събота

Кристина Босева

Няма българи, които да са пожелали да отменят почивките си в турските курорти въпреки атентатите в Истанбул от неделя вечерта, категорични са туроператори. От Гранична полиция също казаха, че не забелязват намаляване на притока на туристи през границата. При двете бомбени експлозии на оживена улица в истанбулския район Гюнгьорен загинаха 16 души, а 150 бяха ранени.
Според представители на туристически агенции резервациите за летуване в курортите на южната ни съседка непрестанно се увеличават. Цените за едноседмичен отдих с включена храна там се равняват на седмица, изкарана в Слънчев бряг и Несебър, но плажовете са по-чисти, а обслужването далеч по-добро.
Туроператори казаха за "Новинар", че засега няма българи, които да са се отказали и от традиционните екскурзии до Истанбул, които се провеждат всяка седмица. Все повече българи предпочитат да отскачат до там през уикенда, тъй като една тридневна екскурзия струва около 160 лв. В тази цена се включват пътят, нощувките и храната. Пътешествието включва и обиколка на забележителностите.
По данни на туроператорските фирми над 50 процента от българите предпочитат да почиват в Турция и Гърция. Всяка събота и неделя българите запълват поне по 150 места в самолетите до турските курорти.
Турагентите обаче не отрекоха възможността атентатът да повлияе на избора на българите занапред и през следващите два месеца да се увеличи броят на българите, които ще останат да почиват на нашето Черноморие.

Inform,юли 2008