CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Лете обслужват възрастните европейки, зиме се връщат на село

Жигола трупат пачки по турските плажове
Работят инкогнито, страх ги е от семействата и Аллах



Препълнените плажове са идеално място за изява на жиголата

Нахиде Дениз

Мургав, набит, със святкащи очи около 20-годишен младеж е прегърнал русокоса европейка, която може да му е майка. Двамата страстно се поклащат в такта на музиката в полутъмния бар. После с жестове се уговaрят за нещо и изчезват в тъмнината на нощта.
Подобни гледки, на млади мъже с възрастни жени, може да се видят не само нощем, но и денем - по плажовете, в морето, в хотели и ресторанти. Или един и същи младеж един ден с една жена, на следния ден с друга...
Турските плажове по Егейско и Средиземно море буквално са наводнени от жигола. Занаята въртят младежи между 22 и 30 години, които обслужват чужденките. Повечето са от Диарбекир, Муш, Урфа. Това са селища в източните и югоизточните провинции на Анадола, населени главно с кюрди. Правят впечатление с характерния за тези провинции външен вид - мургави, излъчващи сила и здраве младежи Анталия, Бодрум, Измир са курортите, където заработват най-много. Това са главно all inclusive курортите на Турция. Там е по-трудно да ги хванат от полицията, а и били предпочитани от клиентките им.
Преди да се захванат с тази работа, повечето са си изкарвали хляба по строежите или като готвачи, сервитьори, хамали по курортите, но от това не ставаш богат.
"Тежък е животът по нашия край", разказва приятен мургав младеж, пожелал анонимност. "Няма работа, ние сме все големи семейства. Ако нямаш пари, не можеш да се ожениш дори, защото няма с какво да платиш за булката", допълва той. По обичай младоженецът трябва да даде башлък парасъ на булката, който е между 10 000 и 20 000 турски лири.
Но между жиголата има и такива, които са държавни служители. Те се впускат в древната професия само през почивните дни. Някои въртели бизнеса вече 4-5 години.
В повечето случаи пазарлъкът става чрез интернет. Заварки стават и в баровете, като заведенията посредничат и взимат комисиона от 10%. Много от жиголата обаче предпочитат старомодния начин - по поръчка на клиента.
На час заработват по около 300 евро
Предлагат се и други услуги - обслужване за цяла нощ, партньор за приятно прекарване на почивка. Жиголата си имат определени хотели, където ходят, за да бъдат сигурни, че няма да стават непредвидени неща.
Най-добрите клиентки в Измир били холандките и германките, а на Анталия - рускини и германки. Между клиентите им нямало негри и от Далечния изток.
"Като влезем в бара и погледите на жените се обръщат към нас, чужденките ни намират за хубави, мъжествени. Защо да не се възползваме от това", казва 29-годишният жиголо Н.С. Той обяснява, че истинската му професия е готвач. "Имах един приятел, по едно време започна да се движи с джипове, да разполага с много пари, научих, че е влязъл в този занаят, и си казах, че и аз мога", допълва той. Така започнал преди 5 години. Сега е организатор. Държи около 30 жигола на Анталия и 20 на Измир. Прибира 50% от печалбите. Самият той е от Югоизточен Анадол. Когато дойде някой новак от същия край, той го обучава, като му пуска порнофилми. "Човекът идва, ама я е видял една-две жени в живота си, я не. Ако остане на него, ще се накачули върху жената и готово
Затова първо ги карам да гледат порнофилми, уча ги и им обяснявам какво искат клиентките", обяснява той тънкостите на професията. Той си подбира момчетата и по друго условие - да нямат татуировки, защото това плаши клиентките. Но най-важното е да са безупречно чисти. "Новаците чат-пат знаят по нещо за "Камасутра". Речникът им е оскъден. Повечето не ползват презервативи. Нямат никаква представа за какво става дума. Смятат, че добре и чисто облечените жени не може да разнасят болести", разказва той. Твърди, че имали и местни клиентки, но те повече ги търсели, за да отмъстят на мъжете, които им изневеряват. При чужденките е съвсем различно. Те искат просто да си прекарат добре и забавно ваканцията. Жиголата не подбират клиентки по възраст - имат жени и на по 70 години.
За разлика от другите националности, турските жигола имат страх от две неща - от семействата си и религията. "Традициите по нашия край не позволяват подобно нещо, ако те научат, че спиш с жени на възрастта на майка ти,
може и да ти теглят куршума казва друго жиголо, също не пожелало да си каже името. Спечелените от този занаят пари считат, че са грешни. "Аллах ще ни накаже за това", убедени се повечето, затова не изпращат на семействата си. Работят напълно инкогнито, не говорят нито за себе си, нито за клиентките си, затова се ползвали с доверие. Убедени са, че клиентките им ги харесват, понеже правели всичко възможно, за да останат доволни. Гордо се наричат плейбои.
Но щом сянката на есенното слънце се спусне над егейските и средиземноморските плажове и човешката гълчава се оттегли, анадолските момчета хващат обратния път към селото, към истинската си самоличност. В очакване на следващото лято.

По материали от турския печат

Inform,03.07.08