CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Руски десант в Анталия

Абрамович и Шарапова повлякоха крак, араби идват заради тв сериали

Нахиде Дениз, Истанбул
специално за "Стандарт"

Ако е вярно твърдението, че няма лоша реклама, то с пълно право това се отнася за туристическия сезон в Турция. Броени дни преди началото на масовите резервации на богатите руски туристи, което обикновено започва през юни, гръмна страховита "новина". Триметрови кръвожадни акули дебнат летовниците в Мраморно море, удариха тъпана московски медии. Писанията, че десетки плажове са затворени, а туристите ги няма никакви, допълваха апокалиптичната картина. Слуховете се оказаха партенка, светкавично ги опровергаха официалните власти в Русия и в Турция.
Очернящата кампания обаче само показа колко апетитна е туристическата торта на Турция..
От началото на годината в страната има най-голям бум на гостуващите руснаци и украинци. Според операторите обаче през май идват на почивка средна ръка туристи от бившия СССР. В периода януари-май са дошли над 301 707 руски туристи, почти 42% повече в сравнение с преди две години. Но истинският интерес е към богатите руснаци. Според туроператорите в последно време половината от тях избират да почиват в Турция, наред с Испания, Гърция, Италия, Франция. Най-предпочитан курорт от тях пък е Анталия. Според руската агенция "Нева туризъм" тази година в Турция се очакват да летуват около 5,5 млн. сънародници на Путин.
През май обикновено идват семействата с повече деца, за да се възползват от евтините цени по системата транспорт плюс почивка. Богатите руснаци резервират по-горещите месеци, повечето от тях си падат по рафтинг и яхтинг. Милиардерът Роман Абрамович миналата година бе летувал с яхтата си на Бодрум. Но тази година е резервирал вилата Leo в луксозния комплекс Calista Luxury Resort в Белек, Анталия, на цена $25 хиляди на нощ. Вилата е с площ 1500 кв. м и стените са украсени със златни инкрустации и кристали "Сваровски". Сред екстрите са голф игрище, киносалон, ресторант, хеликоптерна площадка и собствен пристан.
Дори кошчетата за отпадъци са от злато. Секссимволът на женския тенис Мария Шарапова ще почива в същата вила, но месец след Абрамович.
Според туроператорите това още повече е засилило интереса на руснаците.

Inform,09.06.08