CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Истанбул

Бил съм в равнинната Холандия и мъгливата Англия... Всъщност, бил съм и в мъгливата Холандия, както и в равнинната Англия. Качвал съм се на Китайската стена, пътувал съм с влак из Австрия и Германия, ял съм унгарска яхния и сръбска плескавица... Всъщност, пътувал съм с влак из Сърбия и Унгария, прескачал съм стена в Австрия и съм ял какви ли не китайски яхнии... накратко, доста съм обикалял, но обстановка като тази в Истанбул не може да се види навсякъде... но всяко нещо по реда си.
Първо, Истанбул е наистина огромен. Няма как да си представите колко огромен е, ако не го сравня с нещо познато, например София:


Грубо казано, градът има площта на 3-4 "Софии". В случай, че не знаете, Истанбул се намира на границата между Европа и Азия. Оцелял е по времето на римската, византийската, отоманската и латинската империи и е избран за културна столица на Европа през 2010 г.
Както знаете, окончателното решение, че ще ходя в Истанбул взех буквално няколко часа преди да тръгна. Първоначално мислех да ходя с кола, но този вариант отпадна и в крайна сметка беше решено:
Тръгвам с Жоро, с автобус, веднага. Тук е мястото да ви препоръчам Метро Плюс, в случай, че решите и вие да ходите до там... Ще обясня и защо. Знаех, че автобусът ще е хубав, защото в Турция е забранено да се използват автобуси, по-стари от 8 години за вътрешни линии и 4 години за международни. Но не бях очаквал, че ще се возя в Автобус на годината '07, какъвто беше "Neoplan"-ът на въпросната фирма. Отвътре приличаше на самолет доста повече, отколкото на автобус, а като добавим страхотното обслужване, безплатните сладкиши, сандвичи, вода, кафе и чай, няма как да не се чувстваш супер за парите, които на всичкото отгоре въобще не са много.

>>>